Με την Ελένη Χατζηγεωργίου και την Μαριάννα Δρακοπούλου Σάββατο και Κυριακή, 11-12 Νοεμβρίου 2017

Με την Ελένη Χατζηγεωργίου και την Μαριάννα Δρακοπούλου

Σάββατο και Κυριακή, 11-12 Νοεμβρίου 2017

Θέμα: «Συμβολισμός και Μετουσίωση»

Εικόνες, πρόσωπα, σχέσεις, αναμνήσεις, επιθυμίες, απαγορεύσεις, μύθοι και πραγματικότητες…ένας κόσμος ολόκληρος που διέπεται από αρχές, σημασίες, σύμβολα. Αυτός ο κόσμος προϋπήρχε πριν έρθουμε στη ζωή και με κάποιον τρόπο ¨κληθήκαμε¨ να τοποθετηθούμε σε σχέση με αυτόν και, αυτό κάνουμε κάθε στιγμή της ζωής μας.
Αν θεωρήσουμε πως τα πάντα γύρω μας αποκτούν για τον καθένα μια συμβολική σημασία, τότε ο καθένας αναπτύσσει σχέσεις επίσης συμβολικές με αυτά.
Πώς το Σύμβολο συμπυκνώνει έννοιες; Πώς εμπεριέχει συγχρόνως το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον; Ποια είναι η δύναμή του; Πώς συμμετέχει στη χοροθεραπεία και ποια είναι η σημασία της συμβολικής λειτουργίας από ψυχολογική και ανθρωπολογική σκοπιά;
Στο σεμινάριο αυτό, θα επιτρέψουμε στο Σύμβολο να μας δημιουργήσει συνειρμούς, να μας καλέσει να χορέψουμε μαζί του και να ακούσει σιωπηρά τις χορευτικές αφηγήσεις μας.

Το διήμερο σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό. Απευθύνεται τόσο σε εκπαιδευόμενους Χοροθεραπευτές (DRLST και DMT), σε φοιτητές και επαγγελματίες ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών και θεραπευτές μέσω τέχνης, όσο και σε όποιον θα ήθελε να γνωρίσει τη διαδικασία της Χοροθεραπείας μέσω του ρυθμού και του χορού.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν θεωρία σε συνδυασμό με την πρακτική της Πρωτόγονης Έκφρασης και να εξασκηθούν στο συντονισμό ομάδας.

Συντονιστές:

Μαριάννα Δρακοπούλου

Κλινική Ψυχολόγος MR, Στέλεχος Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων, Χοροθεραπεύτρια DRLST, Παιδαγωγικά Υπεύθυνη για τη Βόρεια Ελλάδα της Διεθνούς Εκπαίδευσης της DRLST, με έδρα το Παρίσι.

Ελένη Χατζηγεωργίου

Ψυχολόγος ΕΚΠΑ-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Χοροθεραπεύτρια DRLST, Χορογράφος,
Υπεύθυνη Ελλάδος της Διεθνούς Εκπαίδευσης της DRLST, με έδρα το Παρίσι.

Βασίλης Οικονομίδης

Μουσικός

 

INFO

Ημέρες & Ώρες Σεμιναρίου:

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου: 16.00-21.00
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου: 11.00-16.00

Συνολική διάρκεια: 10 ώρες
Κόστος Εργαστηρίου: 70 ευρώ (Απαραίτητη η κατάθεση προκαταβολής των 35 ευρώ έως Δευτέρα 6 Νοεμβρίου)

Στο τέλος του σεμιναρίου, δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε με την Ηλέκτρα Οικονομίδου έως 6 Νοεμβρίου 2017
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945194901,Email: info@primitive-expression.gr