Με τη Ιωάννα Νιάχα

κάθε Τρίτη 16.00-18.00

 

Πώς διαβάζουμε ένα κείμενο?

Πώς προετοιμάζουμε την φωνή και το σώμα μας, πριν ανέβουμε στην σκηνή?

Πώς προσεγγίζουμε έναν ρόλο?

Ποια είναι τα συχνότερα «λάθη» του ηθοποιού στην σκηνή?

Μέσα από ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης, παρατηρητικότητας, αυτοσχεδιασμού και μέσα από θεατρικά κείμενα (ελληνικό-παγκόσμιο ρεπερτόριο),θα προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτές κι άλλες τόσες απορίες, που θα μας γεννηθούν κατά την διάρκεια των μαθημάτων, που σκοπό έχουν να μας μυήσουν στην τέχνη της υποκριτικής.


Λίγα λόγια για τον Εισηγητή

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Άγιο Δημήτριο Βοιωτίας.
Φοίτησε στο Θέατρο των Αλλαγών την περίοδο  2009-2013 και παρακολούθησε  μαθήματα musical στην σχολή της Σ.Κοσκινά την περίοδο 2010-2011. Το 2011 δημιουργεί την ομάδα Fade-Out” με την οποία έχει παρουσιάσει τα έργα «Κόκκινες γυναίκες», «Γυναίκα, η γραφή»,«Τελικά, ποια είναι η πιο δυνατή?», «Συγνώμη», «Las idiotas» και  «Το μικρό ξωτικό» σε διάφορα φεστιβάλ και θέατρα.
Έχει συμμετάσχει σαν ηθοποιός σε θεατρικές παραγωγές, όπως στην «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Dr.Γ. Ροδοσθένους, «Τα πράγματα στην θέση τους» σε σκηνοθεσία και συγγραφή της Νίκης Τσέτικα. (2012-2013), καθώς επίσης και σε κινηματογραφικές παραγωγές. Εκτός της ομάδας της, αναλαμβάνει σκηνοθεσίες για πολυχώρους και θέατρα με τελευταία της δουλειά το «Το χάδι της ΜηΤέρας» της Λυδίας Γιαννακοπούλου στο Θέατρο Άβατον.Εργάζεται επίσης, σαν δασκάλα θεατρικής αγωγής και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια-μαθήματα  των Randal Kleiser, Peter Meineck (Aquila theater), University of Stanford( Προσεγγίσεις Αρχαίου Δράματος-Οδύσσεια),University of Leeds (Προσεγγίσεις Δράματος-Αντιγόνη), University of  Jerusalem (Προσεγγίσεις Αρχαίου Δράματος- Λυσιστράτη), Σωματικό θέατρο με την Εριφύλη Σταφανίδου, Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με ειδικές ικανότητες και Γνωσιακό Συμπεριφερικό Δράμα με την Dr. Χάρις Καρνέζη, Το αρχαίο δράμα σήμερα (Πάντειο Πανεπιστήμιο).


INFO

 

Ημέρες & Ώρες μαθημάτων: Τρίτη, ώρα 16.00-18.00

Διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες

Κόστος: 40€ μηνιαίως