Με την Κατερίνα Δρακοπούλου

κάθε Τρίτη 18.30-20.00

“The art of distillation”

Τα μαθήματα επικεντρώνονται στη διερεύνηση της πρακτικής της «απόσταξης» (distillation) που διέπει και χαρακτηρίζει τον Ιαπωνικό χορό Butoh. Η πρακτική της «απόσταξης», που περιλαμβάνει την ενεργητική σωματική παύση, τη βραδύτητα, και τη σμίκρυνση χειρονομιών και κινήσεων, θα είναι ο κεντρικός άξονας για να καλλιεργήσουμε τη ζωντανή αυθεντική παρουσία.

Βασικός στόχος των μαθημάτων είναι η διερεύνηση και ανάπτυξη της ενεργειακής μας υπόστασης και της ψυχοσωματικής μας έκφρασης, ούτως ώστε να οδηγηθούμε στο να δημιουργήσουμε περισσότερο χώρο «μέσα και έξω» από το σώμα και να «κάνουμε το αόρατο ορατό» (“make the invisible visible”).

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν σωματική εκπαίδευση, ασκήσεις για συγκέντρωση και πειθαρχία και δομημένους αυτοσχεδιασμούς, οι οποίοι βασίζονται σε ποιητικές εικόνες για να ενεργοποιήσουμε το εσωτερικό μας τοπίο και να δημιουργήσουμε ποιητικούς σκηνικούς κόσμους.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ηθοποιούς, χορευτές, performers,  σπουδαστές θεατρικών σχολών και όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις σωματικές και εκφραστικές τους δυνατότητες. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο χορό ή στο Butoh.


Λίγα λόγια για τον Εισηγητή

Κατερίνα Δρακοπούλου, Art Act areaΚατερίνα Δρακοπούλου είναι performer, χορεύτρια Butoh, και εκπαιδεύτρια σωματικού θεάτρου και παραστατικών τεχνών. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της (MA in Ensemble Physical Theatre, University of Huddersfield; MA in Performance, Goldsmiths College; BA in Drama and Theatre Studies, University of Kent) δίδαξε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Leeds και στο Manchester Metropolitan University. Από το 2010 οργανώνει και διδάσκει μαθήματα και σεμινάρια επικεντρώνοντας στις ψυχοσωματικές διαδικασίες στην κατάρτιση του ηθοποιού. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στην Ελλάδα, Αγγλία, Ιαπωνία και Αμερική. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ασχολείται εντατικά με το Βutoh. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους καλλιτέχνες Βutoh: Fran Barbe, Tadashi Endo, Tetsuro Fukuhara, Masaki Iwana, Kan Katsura, Ko Murobushi, Marie-Gabrielle Rotie, Minako Seki, Atsushi Takenouchi, Valentin Tszin, Frank van de Ven, Moeno Wakamatsu, Yumiko Yoshioka, και με την ομάδα Torifune Butoh-Sha. Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια Butoh dancer/performer με τον Tetsuro Fukuhara, τον Valentin Tszin και με την ομάδα Torifune Butoh-Sha και το 2006 οργάνωσε ένα Φεστιβάλ Butoh στο Πανεπιστήμιο του Leeds.

 


 

INFO

 

Ημέρες & Ώρες μαθημάτων: Τρίτη 18.30-20.00

Διάρκεια μαθήματος: 1 ώρα και 30 λεπτά

Τιμές Μαθημάτων: 35€/μήνα, 30€/μειωμένο